onsdag den 30. marts 2011

Danmark ifølge Bubber - Gadenarkoman

Filmen kan findes på http://viacfutv.dk/Pages/search/searchresult.aspx?play=177274
Vores grundlag for at se filmen, er at den skal give os et billede af målgruppen, miljøet og kulturen, og hvordan ”anderledesheden” kommer til udtryk i minoriteten. Dette fordi vi vil opnå et kendskab til målgruppen, og de eventuelle forbehold vi kan gøre os.

Målgruppen:
Vi er blevet oplyste om, at størstedelen af hjemløse er mænd. I filmen følger vi fire mænd i alderen 35 år og op, der alle har et alkohol- og/eller stofmisbrug.

Miljø:
De hjemløse i filmen har ikke kontakt til deres familier, men de betragter andre hjemløse som familie. De hjælper hinanden med at skaffe mad, stoffer og alkohol, og betegner sig også som et team. For at skaffe penge sælger de ”Hus forbi”, som er en avis lavet på vegne af de hjemløse, for at skabe debat om hjemløse og andre minoriteter. Pr. solgt avis tjener de 8 kroner. De sover på et herberg, hvis der er plads da det er først-til-mølle princip.

Kultur:
De hjemløse lever et liv med stoffer og alkohol. De fire vi følger i filmen, er meget bevidste om deres fremtoning, og opfører sig høfligt overfor hinanden og andre mennesker de møder. De er bevidste om at, hvis ikke de henvender sig på en positiv måde til folk, er de fx ikke interesserede i at købe deres avis.

Forholdsregler:
Efter at have set dokumentaren er vi blevet opmærksomme på, hvilke forbehold det bliver nødvendigt at tage, når vi som studerende skal begå os i deres miljø og kultur. Vores fremtoning af tøj, duft og intern dialog er vigtigt i kulturmødet, da vi ikke ønsker at skille os for meget ud og skabe negative associationer. Deres alkohol- og stofmisbrug må helst ikke virke stødende på os, og derfor er vi nødt til at være bevidste om vores reaktioner på deres indtagelser. Det er vigtigt, at vi kan skelne mellem privat – personlig og professionelt, da deres livsfortælling kan påvirke og forarge os.

Ingen kommentarer: