torsdag den 7. april 2011

Filmen "Hjemløse"

Vi har set dokumentarfilmen "Hjemløse", som kan ses på følgende link:
http://viacfutv.dk/Pages/search/searchresult.aspx - titlen hedder derinde "Dokumania: Hjemløs".

Målgruppe og miljø:
Vi følger 3 unge grønlændere i slutningen af 20'erne. De hedder Nuka, Norto og Emil, som alle tre er hjemløse i København. En af dem vil gerne flytte i lejlighed, den anden vil gerne på Plejeafdeling for at blive alkoholfri og den tredje vil gerne besøge sin familie på Grønland. De tre grønlændere bor ikke et fast sted hver aften, men de sørger for at holde sammen om natten. Norto fortæller, at han havde en gravid kæreste, som døde for et stykke tid siden, som fik ham til at ryge ud af et alkoholmisbrug. Han fik tilbudt at få sponterert en rejse til Grønland, hvis han accepterede et aktiveringsforløb (f.eks et arbejde, sportgren eller lign.), efter hans ophold på Grønland. Nuka levede et vildt liv med et alkoholmisbrug, efter filmens optagelser fandt man ham død i en trappeopgang. Emil vil gerne leve et liv uden alkoholmisbrug, da han kan mærke at hans krop ikke længere kan holde til det. Han får derfor et tilbud på Plejeafdeling, hvor han får medicin mod sine obstinenser.

Kultur:
De forsøger at holde kontakt til deres grønlandske rødder ved f.eks., at ringe hjem til deres familiemedlemmer på deres fødselsdage. De fortæller i filmen, at der godt kan gå op til flere år imellem opkaldene og når det så endeligt sker, så er de nødsaget til at introducere sig selv som f.eks "Det er Norto - din storebror".

Forholdsregler:
Vi har i filmen set grønlænderne drikker meget. En meget vigtig forholdsregel vi må tage os er derfor, at bivirkningerne ved indtagelserne af alkoholdet kan være at de reagerer voldsomt og aggressivt. Vi er dog klar over, at det ikke er alle, der reagerer på samme måde og heller ikke alle hjemløse, der har alkoholmisbrug.

Ingen kommentarer: