fredag den 15. april 2011

Regeringens puljer, der kan søges af frivillige organisationer.

Socialministeriet har en række puljer, der kan søges af frivillige organisationer, foreninger, grupper og private initiativer. Puljerne har til formål at støtte det frivillige arbejde med socialt udsatte mennesker. Da frivilligt arbejde ikke betaler sig i kroner og øre, må vi sige at disse puljer socialministeriet udbetaler, er fuldamentale for at bevare organisationerne og det frivillige arbejde her i landet.

1. Særligsoc-puljen
Er en tips & lottopulje, der kan søges om til særlige sociale formål (frivilligt socialt arbejde). Dens formål er at styrke den sociale indsats i samfundet igennem frivilligt arbejde. Puljen kan give støtte til:
  • Krisecentre
  • Brugerorganisationer, der hjælper sindslidende, hjemløse og misbrugere
  • Ferieformål
  • Målrettede projekter i sygdomsforeninger
Puljens målgruppe er borgere i Danmark. Organisationer, foreninger, grupper og andre private initiativer kan søge om denne pulje. Seneste ansøgningsfrist i 2011 var den 1. februar.

2. PUF-puljen
Er en pulje til frivilligt socialt arbejde, som er til fordel for socialt truede mennesker. Indenrigs- og socialministeriet uddeler denne hvert år, for at styrke den frivillige indsats for socialt udsatte i samfundet. Det frivillige arbejde kan bestå af projekter, der vha. varmestuer, sociale caféer, væresteder og rådgivning mm. hjælper:
  • Misbrugere
  • Hjemløse
  • Andre grupper af socialt udsatte mennesker
PUF-puljen giver økonomisk støtte til disse former for projekter, der kan styrke den frivillige indsats og være med til at forebygge og afhjælpe problemer for de socialt udsatte mennesker. Puljen kan søges af foreninger, organisationer, grupper og/eller enkeltpersoner.

3. Uddannelsespuljen
Denne pulje giver et tilskud til organisationer og dermed deres frivillige ansatte, til at have mulighed for at komme på kurser og lign. relevant for deres frivillige arbejde med socialt udsatte mennesker. Målet er først og fremmest at støtte udviklingen i de frivillige ansattes personlige kompetencer. Dernæst skal puljen medvirke til at støtte de frivillige organisationers initiativ til at samarbejde og skabe netværk med andre frivillige organisationer (eks. det kulturelle og sundhedsmæssige område).

Informationen er hentet fra følgende hjemmeside: http://www.sm.dk/Temaer/sociale-omraader/frivillig-sektor/Puljer-frivilligt-soc-arb/frivillig/Sider/Start.aspx

Billederne i indlægget er fundet på www.google.dk - ønsker du dem fjernet skriv da til 109767@viauc.dk og de fjernes omgående.

Ingen kommentarer: