tirsdag den 3. maj 2011

1. dag

Vi stod op klokken 9.00, og vi følte os i RIGTIG god tid. Vi aftalte, at vi ville begynde at gå ved en 10 tiden, da vi skulle mødes med en lederen fra en organisation klokken 11. Vi valgte at tage en "take away" morgenmad, og som sagt - vi følte os overskudsagtig!

Vi gik og gik og gik, og pudsigt nok, så rendte tiden fra os - hvad er københavn uden en "lej en cykel for en 20'er", så op på jernhesten og tuhej hvor vi håbede det går :-) Camilla indtog hurtigt førertrøjen efterfulgt af mig (Rikke), mens Tina var rosinen i pølsenden. Nogle af os gav cyklen skylden, mens andre blot sagde, at dækket var fladt - ja, undskyldninger er der nok af.

Langt om længe ankom vi til vores distination på højre hånd, og humøret var ikke nær så trykket. Vi mødte et par nysgerrige blikke, og vi begik os ind i "huset". Atmosfæren var afslappet - de hjemløse sad og drak kaffe, imens andre surfede på computerne - og kokken mødte vores blikke med det samme. Han fik os hurtigt i snak med lederen af stedet, som vi havde en aftalt tid med.

Lederen viste os op til et lokale, hvor vi kunne afholde vores interview. Han fortalte vidt og bredt om stedet, hans uddannelse, om de hjemløse og om de frivillige arbejdere i en halv times tid. Han fik hurtigt opsat et interview med en af de hjemløse kvinder - snakken gik lystigt om livet på gaden, forholdet til familien og hendes syn på de hjemløse grønlændere.

Efter vi havde spist middagsmad i "huset" sammen med de andre sultne hjemløse. da valgte vi at cykle ind til Strøget før vi skulle til informationsmøde hos Røde Kors klokken 17 :-) Endnu en gang rendte tiden lidt fra os, så tuhej - vi måtte lege "ægte" turister med at spørge københavnerne om vej. Vi ankom til informationsmødet, som vi havde regnet med omhandlede hjemløse - men næ nej, det var et informationsmøde til de kommende frivillige. Vi måtte vinke informations manden hen til os, og forklare at vi havde taget fejl, men at vi "selvfølgelig" gerne ville blive INDTIL pausen - manden tilbød os en sandwich som "plaster på såret" inden vi begav os ud i trafikken for at komme hjem. Det tog heller ikke mere end 45 min, og et par råd fra en venlig københavner, og vupti - vi er alle tre hjemme på hotelværelset, og er fuldstændig færdige for idag.

Vi ser frem til en mere "strukturet" dag, og vi håber at vores gps er med os :-)

Ps. Vi mødte Thomas Evers Poulsen (Vild med dans), Lisbeth Østergaard (Godmorgen Danmark) og Nick fra Paradise.

Ingen kommentarer: