onsdag den 4. maj 2011

2. Dag

Vi stod op i morges kl 8.30, men tog det meget stille og roligt. Vi var faktisk veludhvilet da vi allerede havde sagt godnat kl. 22 aftenen før, men alligevel var det lidt hårdt at komme op så tidligt ;-) Vi havde en lille times tid til at gøre os klar, men tiden rendte igen lidt fra os og vi kom 7 minutter for sent ud af døren - 7 minutter som blev vigtige lidt senere... Vi smuttede ned til hovedgaden, hvor vi igen steg på bycyklerne. I morges valgte vi dem med omhu, da ingen af os ville ha' en langsom, en træls osv. ;-) Vi skyndte os afsted og i dag var jeg (Tina) helt klart i føretrøjen! Det gik faktisk så hurtigt, at vi kom til at køre lidt for langt og vi måtte derfor vende om og komme et par minutter for sent til vores informationsmøde. Vi blev mødt af to rigtig søde medarbejdere i organisationen, der så skulle afholde mødet, hvor vi var de eneste fremmødte, da en anden gruppe måtte melde afbud.Først hørte vi lidt overordnet om organisationen og hjemløse i København generelt, og da vi jo var de eneste til mødet kom de to medarbejdere ind på emner, som var meget relevante for os. De spurgte indtil vores opgave/feltarbejde, vores målgruppe, forudsætninger, ting vi har læst om mm. og de kunne derefter tilføje os en helt masse viden. Da medarbejderene havde afrundet deres oplæg var det vores tur til at komme på banen, men da havde de mere eller mindre været inde omkring alt det, vi havde forberedt os på. Dialogen fortsatte lidt endnu, og efterfølgende fik vi en rundvisning i organisationens lokaler. Det var rigtig spændende, og vi fik lov at tage lidt billeder... :-)
Efter cirka 1½ time var det slut og vi gik ned på gaden, hvor vi havde parkeret vores bycykler så vi kunne cykle indtil byen igen bagefter...men nej nej. Cyklerne var pist væk (sammen med vores 60 kroner) - øv bøv......
Vi tog en rask gåtur indtil strøget, hvor vi luftede vores jyllandske pengesedler, og tro det eller ej, men de kan rent faktisk også bruges i butikkerne herovre! ;-) Rikke som egentligt ikke skulle shoppe så meget endte så med at være den, der havde købt mest i dag, så til sidst blev pungen gemt væk og vi vendte hjem til hotellet igen ved 15 tiden. Vi kastede os alle i sengen og resten af eftermiddagen/aftenen har vi bare slappet af. Jeg selv hoppede en tur i værelsets karbad med en helt masse bobler & skum, imens Rikke og Camilla så Ole Henriksen i tv'et.
Imorgen har vi et stramt program, hvor vi runder af med en tur i det københavnske natteliv, så vi vil til at gå i seng nu :-) Godnat herfra...

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

hej Piger
Det lyder til i for set og hørt en masse om hjemløse i København, - hvad mon har gjort størst indtryk? (bortset altså fra "kendiserne", som I har set ;0))
Foråret er sikkert også nået til København og dermed et lidt lettere liv for hjemløse, sku´ man mene.
Fortsat go´ tur, hilsen fra Jette

Rikke sagde ...

Hey Jette :-)
Det der har gjort mest indtryk på mig, må helt klart være at de er så åbne omkring alt. De fortæller virkelig hvordan det er at leve på gaden, hvilke midler man må tage i brug - de pynter ikke på historien.. Altså jo, nogle er lidt sværere at komme ind på, men størstedelen fortæller vidt og bredt.. Det har været en rigtig lærerig tur, og der kan jeg vist snakke for os alle tre.

Ses til vejledning torsdag kl 11:-)